Monday, May 10, 2010

Saya ' N ' . Anda???



Assalamualaikum. Salam pagi isnin.

Online. Bukak blog. Check kotak ' Sila Conteng Di Sini ' kat sidebar. Then, nampak mesej ni, ' shidi : i got tag 4 you..hehe '. Oh. Gua kena tag.. Huhuu. Nak kena jawab la ni ek. Ok. Aku tak faham sangat pun sebenarnye. Tapi takpe la, aku jawab la jugak. Heh. Oh ye. Tag ni from this guy, Mr. Shidi. Sila² singgah blog beliau. Thanks Shidi. Erk.. Saya jawab dalam bahasa melayu. Just boleh guna huruf N je kan untuk permulaan setiap jawapan?? Sebab permulaan nama saya huruf N. Itu yg saya faham la. Ok Shidi, saya jawab sekarang.



rules :

it's harder than it looks
copy to your own notes
erase my answer
enter yours and tag twenty (20) people
use the first letter of your name to answer each of the following questions..
they have to be real
nothing made up
if the person before you had the same first initial, you must use different answer
you cannot use any words twice
and
you can't use ur name for the boy / girl name question.



* Picture from Uncle Google *




What is your name : Nurul Farhana

A four letter word : Nabi * My Rasul *
A boy's name : Norul Iman * Dah lama dah tak nampak dia berlakon *
A girl's name : Nurul Ain Fahimah * Nama adik bongsu *
An occupation : Ntah.. Hahaa (T___T)
A colour : White * Sebab my blog kaler putih. Huhuu *
Something ur wear : Nice big t-shirt with kain batik * Sekarang ni la *
A food : Nasi air * Terengganu mari. Lama dah tak makan *
Something found in the bathroom : Nasi * tipu *
A place : Negeri Terengganu Darul Iman * Tanah kelahiran terchenta *
A reason to being late : Ni la, handphone ni hilang tadi..tu yang lambat tu.
Something u shout : Negeri kite tak sama (^___^)
A movie title : Nothing * Erk. Ade ke?? (T___T) *
Something u drink : Nescafe susu panas kaw² baek punye!
A musical group : No idea
An animal : Naga
A street name : no. 2 jalan tak tau nama * Kat mana ntah jalan ni.. Haha *
A type of car : nissan skyline


Fuhh. Siap jugak akhirnye. Huhu. Sorry la ye, jawapan banyak merepek. Dah siap, kena tag orang lain pulak. Nak bagi kat sape ek??? Baiklah. Kamu kamu kamu dan kamu yang nama tersenarai kat bawah ni, sila la jawab ye. Ikhlas bagi ni (^___^) Tapi, kalo tak nak jawab pun takpe la. Tak paksa. Just for fun.




Baiklah. Cuma dapat tag 5 orang je. Tak tau dah nak tag sape lagi. Huhuu. Dah la line tenet ni macam siput. Nak bukak satu² blog punye la lambat. Celcom ni ape hal ntah. Selalu je slow macam ni. Padahal line full je. Tak faham. Tak faham. Haish. Tak pasal² membebel pulak. Ok la. Sampai sini je. Nama² kat atas, kalo rajin..jawab la ek (^___^) Yang lain², kalo nak jawab pun boleh jugak. Sila².

Sebelum publish entri ni. Mak, Selamat Hari Ibu! Kite tau dah lambat, tapi lambat dalam blog je. Huhuu. Sebab sume orang pun post pasal hari ibu, kite pun post jugak la walaupun sikit. Tadi dah wish. Then cium pipi mak. Kite rasa, dah lama sangat kite tak cium pipi mak. Ntah la mak, bukan kite tak sayang mak. Tapi, Mak pun tau kan kite ni macam mane. Kite jarang nak tunjuk kite sayang mak. Kite segan ke ape ntah la. Tapi, sumpah.. Kite sayang mak sangat². Kite doakan mak panjang umur. Semoga kekal bahagia dengan ayah hingga ke akhir hayat. Mak, terima kasih sebab lahirkan kite dulu. Sungguh besar pengorbanan mak. Terima kasih jugak sebab dah bersusah payah besarkan kite, abang dan adik². Kite tau, kite sedar..kite banyak buat salah ngan mak. Buat mak nangis. Buat mak kecik hati. Maafkan kite ye mak. Ampunkan dosa² kite. I Love you Mak!!! (T___T).

9 comments:

amar haziq said...

salam ziarah..=>

jenguk2 lah blog saya k..
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

Hasrol Nizam said...

owh..kena tag rupanya..ok2.. akan di jawab dalam masa terdekat ni..

soalan kaler tu kenapa mula huruf 'W', bukan kena jawab dalam N ke..haha..kantoi

Shidi Shah said...

hehe..
thanks yer farhana..
sy p n jwb mgrut2 gak..
keh2...
org ganu yer..
same la kte
huhu

saya_arief said...

da siap..

aduka said...

slmt ari ibu utk ibu kamu..
=)

cik bunbun said...

tengs sis :D hahahahahaha.
dah lama tunggu utk ditag tag ni. hahahahahahaha:D

nak buat nak buat weeee:D

Nurul Farhana said...

amar - thanks

nizam - hahaa..tak perasan pun kantoi wlupun dah berkali-kali edit. biarlah, dh mls nk edit balik... =]

shidi - tq jgk. ganu kite.. =]

arief - =] cepatnye.. thanks.

aduka - erk. ok. anak sy dh empat..huhuu

bunbun - hehe...ok. nanti sis p jenguk.. =]

Aiza said...

dah siap !

Nurul Farhana said...

maklum =]