Wednesday, February 17, 2010

Secret Admire Korang. Jom Usha!

 * Copy this picture from HERE *


Assalamualaikum semua.

Entry kali ni aku letak tajuk, SECRET ADMIRE. Eh. Secret admire tu ape??? Sejenis kuih kat pasar malam ke??? Yang harga dia RM1 tiga biji tu??? Yang bentuk dia segitiga kecik² tu??? Yang kaler dia..... Eh. Ok². Berhenti merepek (T___T). Heh.

Secret admire? Takkan ah tak tau kot. Secret admire ni, dalam bahasa kite, bahasa melayu.. Maksudnya, peminat rahsia * Ye ke ni, aku maen letak je. Huhuu *. Contohnya : Macam kau minat kat sorang mamat / awek, tapi mamat / awek tu tak tau pun kau minat kat dia. Ade faham??? Ala, kalo dalam dunia blog ni...lebih kurang macam silent reader la. Diam² je. Faham? Bagus² (^___^)

Time sekolah² dulu kan, macam best gila ah kalo dapat tau yang kite ni ade secret admire. Kan? Eleh..tak payah tipu la. Macam ah aku tak pernah jadi budak sekolah. Paling² kalo tak rasa best gila pun, mesti ade jugak rasa bangga sikit kan..kan.. Ye ah, kiranya ada jugak la orang yang syok kat kite. Walaupun sebenarnya kite ni tak kenal pun dia, ataupun kite kenal dia..tapi dia yang tak nak kite tau yang dia ni minat kat kite. Tapi kenape ek??? Apsal tak cakap je??? Dah suke, minat..cakap je la kan. Terus terang je ah. Hmm.

kenape secret admire itu lebih suka menjadi secret admire je * Bagi surat je. Tulis ayat jiwang², cakap suka la, cinta la. Bla..bla..bla.. Tapi, takde nama. Dari sape tak dinyatakan. Rahsia. Tak pun dia tulis, ' ♥ From Your Secret Admire ♥ ' * Ok. Ni antara sebab²nya :




♥ SAJE JE NAK SYOK SENDIRI ♥

Sebab pertama. Dia ni termasuk dalam golongan manusia yang suka layan jiwang sorang². Bila dia buat macam ni, dia rasa macam dia bercinta ngan korang. Saje dia je nak syok sendiri. Padahal, korang langsung pun tak kenal dia sape. Mungkin ah dia rasa seronok puja dan minat korang dari jauh. Kalo dekat kan lain hal pulak jadi nanti, kot² korang tak suka dia ke. Nanti dia jugak yang frust (T___T). Dia tak nak ah macam tu. Dia cuma nak fikir yang indah² je. Jadi, bagi dia..cukup la minat dari jauh je. Huhuu.


♥ ANDA STANDARD SANGAT KOT ♥

Kedua. Mungkin dia tak berani nak usha², dekat ngan korang..sebab dia rasa dia ni tak setaraf ngan korang. Mungkin ah korang ni anak orang kaya, orang pandai, famous dan bla..bla..bla lagi la yang best tentang korang. Sedangkan dia, biasa² je. Sape la dia kalo nak dibandingkan dengan korang * Ala, lebih kurang macam ayat ni ah ~ ' Korang bintang kat langit biru nun jauh kat atas, dia..rumput kat bumi je ' (T___T) *. Jadi, dia pun rela jadi secret admire je la. Bagi surat rahsia je.


♥ MALU NAK MENGAKU ♥

Ketiga. Korang ingat senang ke??? Susah tau nak luahkan kat seseorang yang kite suka dia, cinta dia, minat dia. Lebih² lagi kalo secret admire korang tu jenis yang gagap, kalut, cepat gabra tiba² bila berhadapan ngan orang yang dia suka. Nak cakap lain, lain pulak yang keluar. Haha. Parah oh. Jadi, mungkinlah cara selamat bagi dia adalah dengan bagi surat layang je kat korang. Asal korang tau, ade seseorang yang minat korang..tu pun dah cukup bagi dia.


♥ TAKUT KALO KENA REJECT ♥

Keempat. Reject ye, bukan inject. Haha. Ok. Perkara yang paling tak best sekali dalam hal ni ialah penolakan / reject. Tak kira la kena reject cara lembut ke, kasar ke...memang tak best. Eh. Ke ade orang yang suka kalo dia kena reject??? Hohoo * Aku tak suka (T___T) *. Jadi, bila dia jadi secret admire je..peratus untuk kena reject ngan korang adalah kosong. Sebab, korang sendiri pun tak tau dia tu sape. Macamana nak reject? Nama pun secret admire kan. Memang secret ah..


♥ KURANG KEYAKINAN DIRI ♥

Last. Mungkin secret admire korang tu jenis yang tak berapa nak yakin ngan diri dia. Tapi, dalam pada tak yakin tu..dia nak jugak cuba² bagi surat layang kat korang. Ye la, mana la tau..kot² korang pun syok jugak kat dia nanti. Mungkin bila dia tengok korang ni jenis yang boleh terima sesape je seadanya, baru ah dia berani nak pegi mengaku depan² yang dia tu secret admire korang. Kiranya, dia ade peluang la kan.

Tu je la kot info² pasal secret admire ni. Ok. See you next entry (^___^).

p/s : Sape secret admire saye? Cepat mengaku! Oh. Takde ek. Hahaa. Sengal.

32 comments:

Edriena Hazelina said...

hehe.. memang suke..
tapi kekadang menyeramkan tau.
nanti la sis cite.
dalam entry kat blog sis.

tapi yang paling bez..
mase kat sekolah dulu..
sis suke kat ketua pengawas ni.
dan xsangke die pon suke sis.
cume die ngaku mase kiteorang da masuk u.
sebab die kate takut kat ex-bf sis merangkap best friend die. hehe..

Nurul Farhana said...

oo..ok²..ade mse cite ek..
nnt sy usha blog sis..

hehe..lme tu ambik mse nk mengaku...
tp, sekurang²nye mengaku la kan..

kalo tak mengaku, rase cam tak puas hati je...huhuu..

redbirdfe said...

ade ramai secret admirer. xD

tapi diri sendiri turut menjadi admirer.

Nurul Farhana said...

huhuu...

ye...skrg pun secret admire jugak ni.

tp..tak berani nak cakap..haha..

diam² sdh la..

saya_arief said...

sy secret admire kamu..
hahaha..

sYeNgEt ke senget?? said...

secret admire merupakan stalker terbesar.. hahah

aduka said...

zaman skola ada secret admire.. dlm blog sy ade cite.. huuu.. terkenang zaman dolu2.. T_T

Nurul Farhana said...

arief ~ sorg secret admire tlh mngaku..huhuu..

syenget ke senget ~ betul²..sy setuju (^__^)

aduka ~ zmn dulu² mmg best..

Syariful Bahri said...

wah, na! makin hebat berblog skang!!!
huhu ^^,
erm, bahri laa secret admire na..
kih3~, ape kes minat kat sepupu sndiri, padahal asyik sembang je..
wakakakaka

kodok hijau the ghost writer said...

secret adnire tu bukan macam secret gardennkan hahahahha

Nurul Farhana said...

bahri ~ huhuu...biase je la.. nk up traffic x? join Geng Blogger (GB)-tgk kat sedebar, ade link =]

kodok ~ huhu..tak same..secret garden tu ape??? kebun rahsia ke ape.. =]

Mr.Z said...

malu nak mengaku and takut kena reject..sebab2 yg famous tu..hehe

Nurul Farhana said...

betul²...2 antara sbb² yg femes.. =]

Lt. fDanialz said...

sy nk jd secret admire awk bleh x AF hek3

miss myeryn said...

mmg best kalo ada secret admire..tmbh2 kalo dpt tau org tu pojaan rmai..hehhe
tp ada gak yg menakutkn kalo da obses sgt..huhu

Nurul Farhana said...

setuju ngan miss myeryn..

FD ~ dah cakap, dah tak jadi rahsia dah la..haha..

Farid Fernandez said...

awak suka blog yang simple je yer???


paperpun teruskan sebagai seorang blogger tegar ok :)

salam blogger...


jom follow blog saya!

http://mofasad.blogspot.com/

Nurul Farhana said...

yups.. =]

ok. salam blogger jugak.. =]

FaTiN said...

aku x pernah ada secret admirer. ada sape2 nak admire aku tak? muahaha

Nurul Farhana said...

fatin ~ ala..ade kot, tp SA tu x berani nak ckp kot..huhuu...

::aMaD:: said...

sbnrnye sy secret admire farhana.muahaha.. =p

nice post btw. ^^

Nurul Farhana said...

hohoo.. =]

tq..

akubukanartis said...

Alahai i tak cantek ah utk ada S.A (secret admire)nih..i yg admire org ada ah, belambak kot.huhu...Oh, penah dulu time i tak kedai makan, ada org datang kat i kata kawan dia nak phone number i. haha time tu i buat donno gile sbb ingatkan nk mntk no tipon kawan i. haha pastu i takleh nak tgk muka org tu sbb i tak pakai spek lalu rabun. Tgk tv time tu pon tipu je sbb i tak nampak sbnarnya. Tp perasaannya, happy la. sbb ada org acknowledge kehadiran kita :)

wah, dah lah bukan artis, adakah cuba mencari glemer di page orang? hehe

akubukanartis said...

*tak kedai makan

*kat kedai makan

huhu terlalu excited lalu ada error!

Nurul Farhana said...

hehe..xpe...

tu la, kdg²..kalo tak suke pun...
tp, ade la sikit kot rase seronok kalo tau ade org SA kite.. =]

Anonymous said...

sy la secret admire kamu ... from,secret admire.

Nurul Farhana said...

hye anonymous... =]

haha..siapakah anda???

kodok hijau the ghost writer said...

i love uuu,,,

Nurul Farhana said...

haha...
kodok...mentang² la ek sis lolly takde kat sini.. =p

sweet.ants said...

masa sekolah dlu slu ade secret admire...admirer kt org pon ade jgk..hehe malunyerrrr

Arnain said...

haha... xbest langsung ade secret2 neh...

Nurul Farhana said...

sweet.ants ~ ala..xpe, kalo kite je yg tau kite secret admirer kat sape..xpe la, org laen xtau pun..huhuu..

arnain ~ npe tak best? =]