Tuesday, February 16, 2010

Edisi Merepek [4] : Bunyi Macam Bagi, Tapi..Macam Tak Ikhlas Je?

Assalamualaikum..

Mata oh mata. Kenape ek kau tak mengantuk lagi? Atau aku kah yang degil masih nak online sehingga mata merajuk tak nak mengantuk? Aku keliru * Nescafe panas kaw² punye pasal la ni. Haish (T___T) Salahkan nescafe pulak *. Nak merepek ni, tapi takde idea. Oh. Capai Majalah UJANG. Belek². Then, jumpa artikel ni ha 'Bunyi Macam Bagi, Tapi Sebenarnye....'. Ok. Jom layan * Takde ah ciplak seratus peratus pun, ambik point je..ulas guna ayat sendiri *
Intro . . .

Korang jangan ingat setiap pertanyaan yang dilemparkan dan jawapan yang diberikan bermakna satu kerelaan. Faham? Maksudnya macam ni, korang tanya something..nak pinjam barang dia la. Orang tu jawab la. Dia bagi. Tapi..dia jawab macam tak ikhlas je, macam tak nak bagi. Huhuu. Kiranya, dia jawab sebab nak jaga hati korang je la. Karang korang kecik ati, susah pulak..kan.. Jom layan contoh kat bawah (^___^)


"...Zan, mintak air nescafe yang kau buat tu sikit?..."
"...Minum la... Tapi, gelas aku tu dah dua hari tak basuh. Tak pe ke???..."


"...Yam, mintak sikit daun pandan tu..."
"...Boleh²..anak sedara aku pun baru je call semalam, suruh bawak sikit ke rumah dia..nak buat bunga rampai pasal dia nak kawen..."


"...Eh..tengok jap henpon baru kau ni..."
"...Tengok la... Tapi pegang baek² sikit, nanti kan jatuh pulak!..."


"...Maisarah, abang nak mintak izin maisarah. Abang nak kawen lagi satu!..."
"...Kawen la bang, maisarah izinkan. Tapi sebelum tu, segala harta benda wasiatkan atas nama saya dulu..."


"...Ayah, nak duit RM50. Orang nak order pizza ah..."
"...Wah bestnye.. Pastu seminggu la kite makan lauk ikan masin je ek. Nak tak???..."


"...Tok, esok kitorang nak ikut jugak atuk pegi kebun ek?..."
"...Atuk okey je. Tapi, kalo demam terserempak harimau...tok takleh nak buat ape..."



"...Pak Haji, boleh tak saya ambik beras dulu, hutang la...nanti ade duit baru saya bayar..."
"...Boleh, janji kau tak lupa bayar. Karang kat padang mahsyar, payah pulak kau nak cari aku..."




* Sumber rujukan ~ Majalah UJANG *

6 comments:

Aus said...

hahahahak , alasn xleh bla..
hahaha...

lama dah x baca ujang..
huhu..

Nurul Farhana said...

tq singgah..

tak banyak idea.
tak best pun, ade jugak org bace..huhuu.. =]

crayon said...

ahahahaha.. lama aku tak baca ujang.. asyik baca komik online ja skarang

Nurul Farhana said...

ade masa bace la UJANG plk..
tak luput dek zaman.. =]

crayon said...

slalu beli dik cerdas ja.. satu satunya buku yang buleh buat aku gelak sorang-sorang.. ujang takreti sikit nak gelak sorang2.. ahahahah

Nurul Farhana said...

ala...UJANG la best...

gelak guling²...

* ok. saye tipu, takde pun guling² *