Sunday, March 07, 2010

'5G' Yang Perempuan Tidak Suka!

Assalamualaikum..








Macam semalam jugak, hari ni..aku masih takde idea nak story pasal ape. Jadi, just nak kongsi ngan korang info ni je la. 5G yang perempuan tak suka. Lelaki, sila baca ok * Hohoo. Ni paksa baca ke ape ni? T___T *. Info ni, aku kutip kat Majalah Remaja Januari 2010. Memang dah sengkek idea dah ni, asyik² cedok dari majalah je. Huhuuu. Ok. Tak nak merepek banyak lagi dah. Jom baca.

♥ 'G' Yang Pertama ~ GARANG ♥

Guys * Not gay T___T *. Kami ni orang perempuan, seboleh-bolehnya tak nak ah kawan dengan lelaki yang garang, suka mencarut, cari gaduh dan suka marah² tak pasal² ni. Tak nak. Kalo boleh, memang tak nak kawan langsung la dengan lelaki yang jenis macam ni. Korang perlu tau, perempuan ni bukan boneka. Bukannya anak patung yang boleh sesuka hati korang je nak marah², herdik². Bukan, ok * We are not a barbie girl T___T *. Sebaliknya, hargailah kami sebab kami ni kaum perempuan, adalah golongan yang suka dimanja.

♥ 'G' Yang Kedua ~ GANAS ♥

Si kaki pukul! Haish. Lelaki yang macam ni, kaki pukul ni, yang suka² je nak pukul² orang. Sila cermin diri anda ye. Sila. Korang dah ah badan berketul-ketul. Dah tu, memang dah lumrah alam yang lelaki ni memang kudrat dia lebih kuat dari perempuan. So, sila sedar diri sikit. Kami ni, bukan lawan korang. Bukan. Kami ni insan yang lemah, yang perlu dilindungi. Bukan untuk disepak, teranjang, tumbuk, tampar ape sume. Bukan ok!

♥ 'G' Yang Ketiga ~ GEMENTAR ♥

Perempuan akan rasa selamat seandainya dia didampingi oleh lelaki yang cool * Tenang *, dan bersikap gentleman. Jadi, kaum lelaki sekalian.. Sebolehnya, elakkan la dari bersikap gementar dan takut tak bertempat. Tak macho la bro... ^___^

♥ 'G' Yang Keempat ~ GELOJOH ♥

Sekiranya korang berhajat nak usha seorang perempuan, ade niat nak ngorat la ni. Tapi, korang ni seorang yang agak gelojoh. Better korang ubah dulu ah perangai korang tu. Tak payah la nak pamerkan sangat sikap korang yang 'over acting' tu. Sebab, sikap korang tu cuma akan buat si perempuan tu menyampah je.

♥ 'G' Yang Kelima ~ GATAL ♥

Bak Kata Aliff OIAM dalam lagunya yang bertajuk Jangan Nakal, "...Please..please..please.. Kamu jangan nakal...". Ok. Tak perlu la nak beraksi nakal atau gatal setiap kali berhadapan dengan gadis or perempuan yang korang idamkan. Sebab, perempuan tak suka pun dengan lelaki yang gatal, miang. Tak suka, ok. Cukuplah korang jadi diri sendiri je. Tak payah nak gatal² * Tapi, kalo dah memang semulajadi gatal? Hohoo. Berusaha la ubah perangai korang yang semulajadi gatal tu *.

12 comments:

Ery Farieha said...

jarang sekali sy terjumpe lelaki garang. smenye cool je. naseb baek. hehehehehe

myravea said...

huu,,yg paling xske yg GATAL,GELOJOH n GANAS..ssh kalau dpt bf mcm nii..huuuu

Nurul Farhana said...

Ery ~ Huhuu...tp lme² nnt ade la yg kuar taring..tak sume la.. =]

myravea ~ tu la pasal...tp kdg² kena terima jgk seadenye..nak² kalo dh jd husband..huhuu T__T

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

aku da yg pertama 2..
cmne ni???

para said...

tambah satu G lagi....hehe

saya_arief said...

kalo ade smua 5G nih..?
jgn risau, amalkan prinsip 5P.

Nurul Farhana said...

luz ~ huhuu..kena ubah la..

para ~ ape G lg 1???

arief ~ yup...erk, 5P tu ape?

para said...

gong...

Nurul Farhana said...

haha..yep..gong, lelaki yg sombong..perasan dia macho, nsem je kan...macam dia bagus sgt..huhuu =]

kodok hijau the ghost writer said...

sedeynya..tergeraklah hati ini untuk merisik farhana sebagai isteri ku ..

sudikah awak berkahwin ngan saya ??

Nurul Farhana said...

haha...aiseh, soalan ape ni? =p

baca entry kat atas..lalala..kisah hati tu..

para said...

mintak jauh la dari G tu...hehe tak kira laki atau pmpuan...