Friday, February 05, 2010

Jawab Tag Curi Dengan Keizinan. Jom Jawab!

Jawab tag. Ambik dari SINI. Sila sape² nak jawab. Ini first time jawab tag. Hahaa. Motif? Bosan time. Eh..bukan tido time ke??? * Sila tengok jam ye Cik Ana... *. (T____T)

1) Where is your cell phone?
Atas katil. Tapi off. Sebab sim card dah sumbat kat dalam broadband. Online time!

2) Relationship?
Akan datang (^___^)

3) Your hair?
Pendek dan huru hara. Last year, mintak adik potong. Sebab tak tahan, rimas panjang². Bajet adik pandai potong, last² sangat la huru hara jadinya..sampai sekarang tak repair² lagi.

4) Work?
Yups.. But kalo ade peluang, teringin jugak nak sambung study balik.

5) Your sisters?
Dua orang. Sorang kat Matrikulasi Labuan, bulan 4 ni abis study. Sorang lagi merangkap bongsu, baru darjah 3. Sangat² nakal dan hyperaktif! Jarang duduk diam, ade je benda dia nak buat.

6) Your favorite thing?
My Sony Ericsson Cyber-Shot. Sebab camera dia best!

7) Your dream last night?
Forgot la.. Maybe takde dream ape² kot.. 


8) Your favorite drink?
Segelas nescafe susu panas kaw²..baek punye! Tapi kalo minum luar, mintak air suam je. Air kedai tak sedap.. (~___~)

9) Your dream car?
Asal ade sudah. Tapi mesti yang comel² je macam tuan dia.. Hahaa.

10) Your shoes?
Biru gelap + putih. Beli last year, sebab nak pegi kelas driving kena pakai kasut. Tapi, sampai sekarang tak pakai² lagi. No money, no kelas driving. Huhuu.

11) Your fears?
Cik Lipas!

12) What do you want to be in 10 years?
Nak berjaya la * Tak belajar tinggi², tak semestinya tak boleh berjaya. Yang penting, usaha! *. Nak hidup bahagia disamping bla..bla..bla...

13) Who did you hang out with last weekend?
Dengan ayah, mak and adik ain. Pegi makan nasi lemak kat Yassin Curry House. Lawat adik kat Sekolah Menengah Teknik Tawau. Jalan² ke Merotai. Singgah restoran lupa nama ape.. Tapi, sup daging lembu dia sangat sedap!

14) What are you not good at?
Senaman tarian. Walaupun jari jemari lentik tapi sangat kaku + keras untuk aktiviti tari menari.

15) One of your wish list items?
Mintak pakwe boleh? Hahaa. Oh. Just kidding! Nak lesen drive cepat²..

16) Where you grew up?
Terengganu Terchenta! Then Sabah * From 2004 sampai la sekarang, 2010 * 


17) Last thing you did?
Masuk tandas bawa lilin. Lampu tandas rosak.

18) What are you wearing?
Kat rumah macam ni, pakai kain batik ngan t-shirt je la * Zaman pakai seluar track dah berakhir (=___=) *

19) What aren’t you wearing?
Tudung. Takkan ah kat dalam bilik pun nak pakai tudung jugak..

20) Your pet?
Takde. Tapi cam teringin je nak bela anak kura². Anak dia je. Mak ngan ayah dia tak nak (T____T)

21) Your computer?
No laptop. Cuma ade Monitor, CPU, Mouse, Keyboard, Bla...bla..bla....

22) Your life?
Happy! Kadang² ade gak sedih².. Normal la kan?

23) Missing?
Nak lepak and sembang² ngan abang, adik² sume. Sekarang tinggal mak, ayah ngan adik bongsu je kat rumah. Oh. Miss them yg jauh² tu!

24) What are you thinking about right now?
Dah nak masuk pukul 3 pagi dah! Bila nak tido???????

25) Your car?
Ade je kat kedai. Tak ambik lagi. Hahaa.. * Nanti dah kaya, baru pegi angkat satu. Okeh? * 


26) Your kitchen?
Kat dapur la. Hahaa (T___T)

27) Your favorite color?
Hitam. Putih. Taik cicak?

28) Last time you laughed?
Last night. Time tengok Bang Bang Boom! Lawak siot bro karl shafiq (mangsa) pujuk orang yang tak berapa siuman * Lakonan semata-mata *

29) Last time you cried?
Beberapa minggu lepas. After tengok bintang dari jauh, rupanya dah berteman dengan bulan. Ini merepek. Tapi ade la maksud.


30) Love?
Family terchenta..


31) So who wants to share their ONEs?? How about?
Takde! (~___~) 


p/s : Sila², sape nak jawab. Err.. Gambar takde. Masa itu emas. Nak tido dah. Nanti esok lambat bangun, mak marah. Nanti mak merajuk. Nanti saya jadi anak derhaka. Sebab buat mak kecik ati. Nanti tuhan pun marah. Tuhan tak suka. Tuhan murka kalo anak derhaka kat mak. Oh. Tak nak!

5 comments:

ieQa sWetLuv said...

wahh bersemangat menjawab tagged Q ya huhu =)

bilis said...

tee..hee.hee...kedaptan dgn tuan punya tag... >.<

Nurul Farhana said...

eh..sy dah mintak izin la..huhuu...
tp xtau pun, tuan dia izinkan ke tak.. =p hehe..

touyakaruma said...

Diorang hantar Touya kat sini ... dengar kata ada orang nak minta Pakwe .

Nurul Farhana said...

hahaa... sy mntk maen² je.. tak siyes pun.. =p

erk...diorang tu sape???
pandai² je ek.. =]