Monday, November 23, 2009

Tarik Nafas Dalam Dalam Dan Baca Baik Baik

Esok dalam bahasa inggeris adelah Tomorrow. Tarikh pade hari esok adelah 24 November 2009 bersamaan dengan hari Selasa. Esok juga notis pemberhentian keje aku akan mula berkuatkuasa dengan jayanye. Esok lagi, aku tak tau pun keadaan cuaca akan macam mane, hujan akan turun ke tak, cuaca panas ke, mendung ke..memang aku tak tau * Eh. Ape kaitan ni? Memang ah kau tak tau, kau bukannye ahli kaji cuaca pun. Hehe. Memang nak kena ah budak ni (T__T) *


Bermulanye sebuah drama . . . . . . .


Terciptanye sebuah entri yg ala ala saspen tak berape nak saspen ni adelah kerana tuan punye blog dengan suke suke hatinye ingin memberitahu bahawa esok merupakan hari yg paling bermakna dalam hidupnye, hari yg paling ditunggu tunggu sejak beberape bulan yg lalu. Dalam bahase mudahnye, Hari Bahagia. Orang cakap, sekali seumur hidup je. Aiseh. Ape sebenarnye aku nak cakap ni? Ok. Bagi yg tak tau dan memang tak tau langsung, aku sebenarnye dah pun selamat bertunang dengan jejaka idaman hati pade 3 bulan yg lepas, tarikh terpakse dirahsiakan di atas sebab sebab tertentu yg tak dapat dijelaskan dek akal fikiran. Dan esok, 24 November 2009 bersamaan dengan hari Selasa, bertempat di Dewan Raflesia IPGM Kampus Tawau, merupakan Hari Bahagia kami. Harap harap semuanye berjalan dengan lancar. Jemput datang okeh (^__^)


Ya Allah Ya Tuhanku, Kau ampunilah dosa hambamu ini Ya Allah. Oh. Sumpah aku maen2 je la. Entry di atas adelah rekaan semata-mata. Typing Error. Tak payah ah percaye lebih lebih. Sape percaye lebih lebih, karang aku sekeh kepala dia. Heh. Saspen tak? Saspen tak? Hahaa. Sorry sorry, aku nak taip bende laen tadi, alih alih je bende ni pulak yg aku tertaip. Go on je la. Fuh. Sungguh menakutkan, esok aku nak kawen? Tunang pun takde (~__~) Lalalalala * Cuti ni cam banyak sangat orang nak kawen, tu pasal ah aku ter'create' entry pasal kawen *


Ok. Mintak maaf ye kawan kawan, niat di ati cuma nak bergurau. Macam sensitif je bergurau pasal kawen ni kan? Tau takpe. Huhuu. Perkara sebenarnye yg aku nak bagitau.. Esok. Mak, Adik Ain ngan Adik Shahir secara rasminye akan meninggalkan aku sorang sorang kat rumah ni. Wuuu Wuu.. Diorang dah tak sayang aku lagi dah. Diorang nak tinggalkan aku sorang sorang kat sini. Wuu Wuuu.. * Ape kau merepek ni? * Err. Terlebih sudah. Hahaa. Tipu lagi.


" Siakap senohong gelama ikan duri,
Bercakap bohong lama-lama mencuri ".


Pesanan Penaja :


* Teruskan bercakap bohong ye Cik Ana..
Lame lame nanti, boleh ah mencuri.
(T__T) Ok. Ok. I insaf dah *.


Heheh. Tau takpe. Direct to the point cepat la Cik Ana. Ye la ye la. Esok diorang nak fly balik Terengganu dah. Ye, Terengganu Darul Iman terchenta. Tanah tumpahnya darahku. Rakyat hidup bersatu dan maju (^__^) Maka, tinggal la manusia ini sorang sorang kat rumah. Di bumi Sabah Negeri Di Bawah Bayu ni * Aku tak cakap full name pun, orang laen memang dah tau, letaknye Negeri Sabah memang di bawah bayu *. Fuh. Ayah dah la tak balik lagi, 26 kot baru balik. Then aku kena tinggal sorang sorang kat rumah bermula hari esok?


p/s : Sorry la, kadang kadang aku memang suke cakap bukan bukan. Merepek tak pasal pasal. Sorry. Sorry. Sorry kalo tak suke, menyampah ke ape. Sorry * Lagi sekali kau cakap sorry, aku suruh kau naik lori sekarang jugak! (T__T) *. Noktah.

4 comments:

Khairi said...

Wah, dok banjir ke rumah nun? :)

Salam kenal2lan.

Nurul Farhana said...

xla.. air paras tapak kaki je kot..huhuu..

andy said...

masih stay kat tawau kew..hee

Nurul Farhana said...

yups.. tq singgah..