Wednesday, February 10, 2010

Edisi Merepek [2] : Adab Ketika Menggunakan Tandas

Assalamualaikum.

Selamat malam semua. Sebenarnya dah pagi, dah masuk pukul 12 pun. Huhuu. Ala, blogger memang selalu blogging time pagi² macam ni pun. Kan? Kan? (~___~) Ok. Entry kali ni, nak story pasal tandas pulak. Tajuk, macam yang kat atas tu la. Nampak kan? Bagus! * Awas! Keseluruhan entry ini mengandungi unsur² merepek! *

Intro . . . . .


Tandas merupakan elemen penting di dalam sesebuah komuniti. Tanpa tandas, siapa la anda. Eh. Eh. Salah. Sorry. Tanpa tandas, korang mungkin akan dikelar dengan kejam, jika korang main ikut sedap korang je buang air besar atau kecik merata-rata. Najis tu bai! Jangan ah buang merata-rata! Kotor! Jadi, tolong la ye..jaga adab dan kesusilaan ketika menggunakan tandas ( awam ). Terutamanya, kalo korang tak nak kena sula dengan makcik cleaner! Hohoo... * Ini unsur² hyperbola *. Ok. Ni antara adab²nye :

1 - Jangan cuba-cuba try test menyamar sebagai berus dawai / berus tandas sebagai alasan untuk berada di dalam tandas wanita.

2 - Jangan menulis esei pada pintu tandas, dinding atau lebih teruk lagi menulis sajak di muka tukang cuci tandas. * Kalo dah gian sangat nak menconteng, ni ha..buat je la blog. Then, sesuka hati..conteng la ape korang nak conteng. Takde orang nak marah pun. Bagi private lagi bagus! Huhuu *

3 - Sila pamkan tandas selepas digunakan, supaya hidup korang lebih ceria dan aman tanpa sebarang caci-makian percuma daripada pelanggan tandas yang seterusnya. * Tolong ye kawan², nak tarik pam / flush tu bukan susah sangat pun. Tak sampai 5 minit pun *

4 - Jauhi dari melakukan perkara² yang boleh menaikkan darah orang. Contoh : Bermain polis sentri atau menyanyi lagu rock ketika sedang buang air besar. * Langsung tidak sopan *

5 - Tidak dibenarkan melakukan kajian ke atas jenis² najis ketika orang ramai sedang buang air di dalam tandas khususnya tandas awam * Haha.. Gile ke ape, buat kajian time orang tengah guna tandas *


Sumber rujukan ~ Majalah APO? - Edisi Tahun Baru - 1 Januari 2010 - Bil. 264 - M/S 39 

6 comments:

joegrimjow said...

majalah APO???
perghh
lama dah xdnegan pasal majalah ni
wujud lagi
huhu

Adam said...

6. Sila jangan jawap salam jika anda berada di dalam.

Hahahahaha...

Nurul Farhana said...

joegrimjow ~ ade lg la..tak luput dek zaman..huhuu..makin lame, makin best..

adam ~ betul²...dilarang sama sekali. jawab jugak, dosa tanggung sendiri.. (T___T)

Kyuubi_85 said...

aku stuju... haha

bengong2..

Everything Beautiful

bilis said...

jgn berhenti !!

Nurul Farhana said...

kyuubi_85 ~ tq =]

bilis ~ jgn berhenti ape???