Tuesday, November 10, 2009

Today, I Got A Bad News

Sekarang sila ucap takziah pada saya. Huhuuu (T__T) . Today, I got a bad news..just for me. Only me. Oh, Kak Julie jugak. Bad news for Us.


Rasa sedih sikit tapi agak happy la jugak sebenarnye (T__T) ----> (^__^)


S.E.D.I.H > > > > >


Pagi tadi, Encik Malek selaku Ketua Unit Khidmat Pengurusan IPGM Kampus Tawau, datang jumpa aku kat workstation. Time tu aku tengah busy key-in data maklum balas soal selidik guru permulaan iaitu KPLI J-QAF and KPLI KDPM * Cakap panjang2, macam ah korang tau. Kan? *. Ok. Encik Malek cakap, nak jumpa sekejap. So, aku ikut la dia. Kami duduk di kerusi ruangan rehat pensyarah. Hati dah tertanye-tanye, apehal pulak ni? Aku ade buat salah ke? Or maybe, ade keje yg aku tak siapkan? Tapi aku yakin, memang takde. So what???


Aku senyum je macam biasa. Pamer muka tenang. Buat ape nak takut, bukannye aku ade buat salah pun. Encik Malek pun senyum je tengok aku, relaks je. Tapi muka cam orang serba salah. Sikit la * Heh. Kalo dia bace ni..siap la kau. Pandai2 je komen pasal dia (^__^) *. Ok. Sambung lagi. Sebelum tu, Kak Julie pun dipanggil sekali. Mungkin ade kaitan ngan PKS (Pekerja khidmat Sementara), sebab Kak Julie pun PKS jugak. Sekarang ni pun tinggal kami dua je lagi yg berstatus PKS. Nak dipendekkan cite, Encik Malek cakap..disebabkan N1 (Pembantu Am Rendah) dah ramai yg masuk sekarang ni, sampaikan terlebih sudah ibarat kata Stacy. Maka, khidmat PKS yang ade sekarang akan ditamatkan dalam mase yang terdekat ini. Huhuu (T__T) Ok, aku dah rase sedih dah sikit. Nak kena berhenti keje rupenye. Fine. Aku ok. Cuma tak sangka awal sangat, sepatutnye 01/01/2010 baru tamat kontrak. Takpe la, kalo dah macam tu. Ape boleh buat. Sekarang ni tunggu notis berhenti dari Puan Pengarah je la. Kalo Puan Pengarah dah keluarkan notis, maka tamatlah riwayat keje aku kat IPGM ni. Takziah (T__T) . * Encik Malek cakap, diorang pun berat ati nak berhentikan kami. Tapi tetap kena berhentikan jugak. Sebabnye, adelah menjadi satu kesalahan sekirenye ade pihak Audit dari BPG datang dan kami masih berkerja di sini. Ini kerana, N1 dah cukup. Malahan terlebih. Jadi khidmat PKS memang sudah tidak diperlukan lagi *. Say gud bye je la pada kami (T__T) Bye bye. Selamat jalan. Hati-hati. Jage diri. Jangan nakal2. Bla..bla..blaaa..


* Hahaa. Macam karangan budak tingkatan tiga. Ye, gelaklah la kalo nak. Do I care? Emo tetibe (T__T) *.


Tapi. Dalam duka, ade suka (^__^) Aiseh. Apekah???


S.U.K.A > > > > >


Memandangkan aku akan dibebaskan dari bebanan keje yg tak pandai2 abis ni, tidak lame lagi. Maka, dengan sukacitanye..aku telah pun mengatur rancangan baru bagi menghabiskan sisa2 hidup bujang aku ni * Aiseh. Macam ah lepas ni kau nak pegi kawen. Hahaa *. Malas ah nak cakap putar belit. Direct to the point kan senang. Nanti aku nak ikut mak balik Terengganu la. Excited gile nak balik. Kan dah tak keje, takpe ah nak balik sebulan pun. Setahun pun boleh bah. Huhuu.


Tibe2, aku cam dah takde mood dah nak cakap. Ok la, nite.


p/s : Soalan > Berapekah bilangan ikon sedih dalam entry kali ini??? Berapekah pulak bilangan ikon suke / senyum??? Ok. Dah kire berape bilangan? Sekarang boleh nilai sendiri, apekah mood / perasaan saye sekarang. Tq. Huhuuu.

8 comments:

syariful bahri said...

i like ... i like ...
so, when u will come back here,
i mean terengganu..??
but somehow, takziah d atas pemecatan anda.. kalau balik awal boleh sempat ketemu... hehe~

Nurul Farhana said...

aiseh..doakan la yg baek2 sket..huhuu..

mokteh blk 25 ni ngan ain, shahir.
rah xblk, xdok cti..
na xtau lagi..tiket x beli lg..bru plan..

xdpt tiket free, kena beli gune duit sndri..

blk trgnu ke?
bile?

syariful bahri said...

bahri x perasan laa ayat yg last tu T__T
ayah suruh bahri blk trg trus, raye aji dnun...
tinggal ayah sorang je r dnun.. hehe~ bahri balik xtau lagi...
20++ gop kot..

Yoo said...

best x sabah??huhu leh tny soalan ni ceni time org sedih...
klo best nk mitak posting kat sana..hahaa 1 of destination in my planing (juz plan).huu

Nurul Farhana said...

ala sedih sikit je..
xpe, rezki kt mne2 je ade.
insya'allah.. (^__^)
yg pntg, leh blk trgnu..huhuu..
rndu giler dh nk blk..

xtau la nk kte best ke x..
try la rase, bru tau...

laen org, laen pandangan..kan?

have a nice day..

Nurul Farhana said...

bahri ~ oo...blk rmh tok wan terus ke?

td tgk2 MAS ngan AIR ASIA, plg2 murah 3 ratus lbh je..dr tawau ke KL, tu pun g saje.. xtau la kalo ade yg murah lg, xpandai cari..hahaa..

ayh bese dh duk sorg, tp dia blk jgk..lmbt cket je..

zairul said...

kat opis sy ramai nak guna PKS tp di KL lah.

salam singgah

Nurul Farhana said...

tq.

xpe..

sy x arap sgt PKS, tp kalo ade..yg dkt2 je la...lgpun, PKS kan sementara je..bila2 mse je kena b'hnti..rugi la kalo kje jauh2 tp PKS je.

insya'allah, arap2 ade la rezki utk kje ttp...bnyk dh apply..tgu je la ni...

btw, tq skali lg.. (^__^)