Sunday, November 29, 2009

Nak Cakap Banyak Banyak, Boleh?

  • Banyak nak cakap ni. First sekali nak cakap, sekarang sangat mengantuk. Banyak btol buat keje ari ni * Sape suruh buat keje last minit *. Kalo mengantuk tahap gaban dah, tido je la kan? Tapi, punye la degil..nak jugak online. Update la konon. Huh. Perangai memang tak boleh nak blah. Takpe, maybe lepas ni sebulan aku akan menyepikan diri dari dunia blog ni. I cakap je, tak tau btol ke tak. Hahaa (^__^).
  • Cubaan menukar template / layout blog gagal. Kalo anda perasan la. 2, 3 hari ni..blog aku asyik bertukar wajah je. Dah tu huru hara. Tukar itu, tukar ini. Last last, layout ini jugak yg menjadi pujaan hati.
  •  To my cousin, Bahri. Kalo dia bace la. Rah tak balik. Harap maklum ye. Huhuu.
  • 3 hari tanpa cinta dilalui dengan jayenye. Syukur Alhamdulillah. Aku maksudkan cinta family la. Bukan cinta sejati, cinta mati. Bukan. 3 hari iaitu 24, 25 dan 26 November. First time dalam sejarah hidup aku, aku tinggal sorang sorang je kat rumah siang dan malam jugak petang dan pagi. Hahaa * Ceh, tu pun nak bagitau orang ke? Suke I ati la, I punye blog, tak payah komplen banyak banyak..bace je (T__T) * Selame aku hidup ni, dari kecik sampai besar, sampai umur dah 21 tahun ni..memang aku tak pernah sekali pun tido sorang sorang kat rumah. Tak pernah. Aku bukan manusia dalam kategori berani. Tapi, dek kerana malasnye nak menumpang tido kat rumah orang. Leceh la. Ok. Fine, aku beranikan jugak diri untuk harungi 3 hari tu tinggal sorang sorang kat rumah. Fuh. Selamat jugak akhirnye. Alhamdulillah, takde la kejadian kejadian pelik berlaku. Tapi kan, yg malam raye tu ade seram sikit la. Bayangkan. Rumah aku tingkat 1, atas rumah aku ade lagi 2 tingkat. Setiap tingkat ade 3 buah rumah. Paling bawah sekali cuma ade 1 rumah je. So, 1 bangunan ade 10 buah rumah la kan. You know what? Malam raye tu, aku sorang sorang je kat bangunan ni. Yg laen2 sume takde, dah balik kampung.
  • Tumpang simpati dengan musibah yg menimpa my bro. Sehari sebelum raye, motor dia kena curi. Time tu dia masih kat KL, belum balik Terengganu. Aku rase la kan, mesti dia bengang gile. Kalo motor buruk takpe la jugak. Ni motor baru * Sejauh mane barunye motor dia tu, tak la aku tau..sebab aku tak pernah tengok pun lagi *. Dia cakap, dia tinggal tak sampai pun 10 minit. Dah tu, bukannye dia tak kunci. Dah kunci, mangga ape sume pun. Tu pun kena curi jugak. Adeh. Dasyat btol kan. Takziah ye bro, di atas kehilangan motor kesayangan anda. Pesanan dari adikmu yg comel neh * Perasan * : Cepat cepat ah beli kereta ek. Senang jugak nak ke sane, ke mari (^__^)
  • Ape lagi nak cakap ek?
  • Takde dah kot, ni last. Esok aku akan fly ke Terengganu Darul Iman terchenta (^__^). Tak sabarnye rase hati, sumpah rindu Terengganu like crazy. Aku rindu kedamaian bumi Terengganu. Laut, pantai, bunyi bunyi di sane, wajah wajah dan ragam ragam warga Terengganu dan semua semua yg di sane. Sudah tentu la sanak saudara yg dah sekian lame tak jumpa. Oh. Rindu yg amat. Maka berangkatnye aku esok, tinggal la pulak ayah sorang sorang kat rumah. Heh. Takpe, ayah tau jugak jage diri. Kan..kan..? Tapi tu la, risau jugak kalo ade ape ape. Aku tau, ayah bukannye sihat sangat pun. Selalu sakit sakit. Ya Allah, harap harap la takkan ade ape ape yg buruk berlaku. Ku mohon perlindungan-Mu Ya Allah. Titipkanlah kasih sayang-Mu kepada ayahku, lindungilah dirinya sepanjang ketiadaan kami, moga sihat sejahtera dan dirahmati-Mu selalu. Amin.
  • Doakan aku selamat sampai Terengganu, ok. Thanks, jumpa lagi laen waktu. Assalamualaikum.

5 comments:

Syariful Bahri said...

salam,
amboi, tang2 tulis. huhu~
nanti tinggal rah sorang je laa kat pulau borneo tuh..
motor apiq tu bahri tgk dh, mase kat rmh pak awie..
tp, dia kata dia baru tukar rim tayar.. yg tu x tgk ag r..
selamat kembali...
bahri dh ade kt kmn.. hehe~

Liyana said...

selamat pulang..nanana..ganu kite =p

Anonymous said...

slmt pulang ke ganung...

anNA said...

salam..ziarah...
blog walking...nice meet this blog...
nak sama ngan I punya tajuk blog..
my blog nukilan rasa hati dan akal...
ada masa jom g blog I..TQ

syaF said...

napa akak xgtau...ble sy temankan akak kt sna tu..hihihihi