Saturday, July 11, 2009

Sedikit Jelous..

Time ayah p kursus baru-baru ni, aku guna pc ayah jap. Ntah ape yg aku cari. Then bazir ink printer ayah untuk print picca. Huhuu... If dia tau, dia marah oo.. =p


Then, ternampak beg laptop kat bawah meja ayah. Tapi, macam ade something yang pelik. Aneh. Ayah jarang tinggal laptop kalau p kursus or mana2 la yg memakan masa 2,3 hari. Belek2 beg 2, then buka tengok isi. Heran. Laptop tu tak macam laptop yg slalu ayah guna. Dalam hati, ayah beli laptop baru kot.


Sekali tanya mak, rupa-rupanya laptop tu untuk my sister (youngers sister) yg study kat Matrik Labuan. Rah. Hm..for me takde ke?? Huhuu.. Ape kejadahnya beli untuk aku? Time ayah call, time tu aku rehat, tengah makan kat medan ngan yien. Ayah tanya khabar, ask about my jobs and bla, bla, bla.... Ayah masih kat KL, nanti petang baru balik Tawau. Sempat la aku ask about laptop 2. Then cakap, for me??? Ayah bagitau, aku dah ade pc kat bilik..lagipun aku tak p mana2, tak memerlukan sangat laptop tu. Next time saja la. Sebenarnya aku jeles ba.. Huhu... Nak jugak satu. Tapi, takpe la.. Ape yg ayah cakap tu betul. Lagipun kesian my sis kat matrik sana, terpaksa pinjam pc untuk siapkan assignment (ntah btol tak ejaan). Nak siapkan lain2 tugasan lagi.


Aku memang respek abis kat adik aku sorang ni. Bertahun-tahun hidup ngan dia, dia memang adik yg baik, anak yg solehah. Aku tau dia jenis yg macamana. Dalam ramai-ramai kami adik beradik, dia la yg paling rajin skali study. Paling cemerlang. Paling alim. Paling rajin tolong mak (aku rajin ckit je... Hehe). Dia bukan jenis yg suka mintak2 dibelikan itu ini. Dan aku rasa la, dia tak mintak pun laptop tu. Maybe ayah beli sebab kesiankan dia, juga sebagai penghargaan di atas segala penat lelah dia slama ni sampai berjaya masuk matrik. It's ok la, ade jugak satu orang yg boleh banggakan ayah ngan mak. Aku pun tumpang bangga.


So, tahniah Rah. Suprise for you. Cepat balik, ok. Gud luck for your exam. Wish you got a super great result, then dapat sambung ke peringkat yg lebih tinggi lagi, ok.


Sekarang ini, masih menggunakan mobile patner (celcom broadband kepunyaan ayah). Sekarang ini juga rasa sangat happy. Tau kenapa?? Celcom Broadband ini dah pun berjaya jadi hak milik aku. Huhu... Dah tentu la bukan ayah bagi free2 je melainkan budak yg tak tau malu ni p mintak. Thanks dad, luvvvvvv you so much..!! Malas nak guna hp sebagai modem, balik2 abis cas.. Then kena p cas dulu. Malas la.


Perasan something??? Bahasa penulisan aku pandai bertukar-tukar. Kejap semenanjung, kejap sabah. Hahaa... Terbiasa sudah.. 5 tahun lebih dah menetap di Negeri Bawah Bayu ni, Sabah dah jadi Rumah ke-2 aku selepas Terengganu. Menguasai sesuatu bahasa itu bukan senang, banyak faktor yg perlu diambil kira. Perlukan masa, bla..bla..bla..bla...bla... Tak tau la ape aku mengarut ni. Sebenarnya tak tau nak taip ape.


Ok. Cite berkenaan jeles ini tamat di sini. Sedikit jeles saja ba. Tak banyak. Tumpang happy for my sis =] Nanti 19 ni dia balik cuti.


Okay. So sleppy. Nitez....

3 comments:

nur said...

kaka ni lwak la...hihi...katawa2 suda sy mbaca blog mu ni..hihihi

ANA FARHANA said...

lawak ke...?

hahaa..
xda la...
besa2 jak ni... =p

syariful bahri said...

ak report ke ayah mu..
hehe